News


New Managing Director in Silentor, 1st of April 2024.

Later this year Managing Director, Bjarke Rosendal, is turning 67 years. Therefore, after many good years, he has taken the decision to step back from his position. Bjarke has been working at Silentor since 2006, where he started as Technical Manager, and later in 2016 took over as Managing Director.

As part of a planned change at Silentor, Michael J. Abildgaard will take over the position as Managing Director with effective date from 1st of April 2024.

Michael has been working with Silentor since May 2016, as Technical Sales Engineer, and in close cooperation with Bjarke through the years. Therefore, he is well known among clients and other business partners. Michael is looking forward to continuing and to expand the good cooperation with our partners.

Though Bjarke is stepping down from the position as Managing Director, he will still stay at Silentor, but within a role as Technical Support, and we expect to have his good support for many years ahead.

If you have any questions regarding the above, please do not hesitate to contact us.

The contact details of Bjarke and Michael will remain unchanged, and you will still be able to contact us as usual, both by mail and by phone.

Best Regards

Silentor

Bjarke Rosendal/Michael J. Abildgaard.


Sådan sikrer du rent drikkevand med store energibesparelser

Den anerkendte norske opfindelse TermoRens kan fjerne både de farlige legionellabakterier og omkostningskrævende kalkbelægninger fra alle former for vandrør – nu er den kommet til Danmark.

Jævnlig rensning af vandrør er næppe det, der står øverst på to-do-listen hos de fleste. Men i en tid med stort fokus på øgede energiomkostninger, har det aldrig været mere nødvendigt og rentabelt at rense sine vandbaserede installationer.

Manglende rensning medfører typisk både tæring på rørsystemerne og tab af gennemstrømning, så vandtrykket bliver irriterende lavt. Belægninger i vandrørene giver også tab af varme- eller kuldeoverførsel, så f.eks. vandbaseret gulvvarme mister sin effekt, og varmepumper ikke længere kan yde maksimalt i forhold til det, de er dimensioneret til.

Alt sammen problemer, der ikke blot betyder højere energiudgifter i det daglige, men også giver god grobund for indvendige belægninger af biofilm, hvor bakterier trives og kan gro.

Miljøvenlig og effektiv rensning

En af de mest frygtede bakterier er legionella, som kan medføre ikke bare Legionærsyge, som er en alvorlig lungebetændelse, men også den influenzalignende febersygdom Pontiacfeber. Infektion med legionellebakterier kan typisk opstå, hvis man for eksempel indånder forstøvet vand fra inficerede rørsystemer, f.eks. i brusebadet.

Men vandrør kan faktisk renses på en nem, effektiv og miljøvenlig måde, helt uden brug af farlige kemikalier. Med næsten 30 års erfaringer fra det norske og internationale marked er de unikke løsninger fra den norske producent TermoRens AS nu også at finde på det danske marked. Det er den nordjyske virksomhed Silentor A/S, der fra årsskiftet er udpeget som eksklusiv agent for det danske marked. Silentor har mange års erfaring med udvikling og produktion af lyddæmpere og katalysatorer, herunder SCR til fjernelse af NOX-udstødningsgasser, som sælges til industrien og den maritime branche.

Individuelle løsninger

Løsningerne fra TermoRens henvender sig bredt til ejere og administratorer af ejendomme og installationer af alle slags, herunder blandt andet vandværker, sygehuse, boligforeninger, plejehjem, sportsanlæg og svømmehaller, hoteller, storkøkkener, restaurationsbranchen, men også både landbaseret og maritim industri, rederier, Søværnet og reparationsværfter.

Uanset størrelsen på installationen og forskellige behov, kan man med systemerne fra TermoRens finde en løsning, der tilpasses den enkeltes individuelle behov og krav, og de kan bruges på alle former for anlæg med vand i cirkulation.

Grundlæggende er løsningerne fra TermoRens baseret på to forskellige systemer. 

Det ene, TermoRens, er en miljøvenlig rensevæske med citronsyre og fosforsyre som aktive ingredienser samt en inhibitor, som er et stof, der modvirker de negative virkninger af syre. Ren syre er ætsende og kan skade både folk og materialer. Men med tilsætningen af en inhibitor fjernes syrens negative egenskaber, og væsken kan helt uden at gøre skade opløse og fjerne både kalk, rust, urinsalte, humus og legionella.

TermoRens fås som rent koncentrat, som blandes i vand i blandingsforholdet 1-10 dele vand. Herefter fyldes TermoRens på rørene eller anlægget med tilhørende pumper, og i løbet af 24 timer opløser væsken alle former for belægning indvendigt i rørsystemerne. 

I tilfælde af legionellabakterier i rør eller tankanlæg kan man med TermoRens fjerne både bakterier og den biofilm, som bakterien vokser i. 

Efterfølgende kan man installere det andet system fra TermoRens, nemlig LegioTerm, som er et anlæg, der benytter anodisk oxidation til splitning af hydrogen og oxygen i et oxidationskammer. Denne proces fjerner alle bakterier helt uden tilsætning af kemikalier, tungmetaller eller andet, og er derfor den mest miljø- og sundhedsvenlige måde at fjerne legionellabakterier på.

Fuldt biologisk nedbrydelig

- Løsningerne fra TermoRens er helt unikke, blandt andet fordi der kun anvendes fuldt biologisk nedbrydelige kemikalier, blandet med vand. For at understrege, at opløsningen er helt uskadelig for mennesker, er den norske producent kendt for selv at smage på den opblandede rensevæske, når den præsenteres på messer rundt om i verden, fortæller salgschef Steen Mortensen fra Silentor.

Både TermoRens og LegioTerm er igennem mange år blevet anvendt i så forskellige sammenhænge som hos det norske søværn, Sjøforsvaret, det norske Nationalmuseum, Norges største spa- og velværefaciliteter The Well, adskillige sygehuse, idrætsanlæg og offentlige institutioner.

Derudover fås TermoRens også som en gel, hvilket sikrer en bedre vedhæftning på flader, der skal renses for rust og kalkaflejringer i alle former. Gelen, der kan fjerne overfladerust på rustfrie overflader, kan sprøjtes på med en pumpe og bruges på større flader som f.eks. skibsskrog eller bygningsfacader. Gelen fra TermoRens bruges bl.a. på de to skyskrabere Burj Al Arab og Burj Khalifa i Dubai, De Forenede Arabiske Emirater, ligesom flere danske firmaer anvender TermoRens til fjernelse af rust.

Rådgivning på højt niveau

Sammen med forhandlingen af de forskellige løsninger fra TermoRens tilbyder Silentor også løbende serviceaftaler, så man altid er sikret et optimalt fungerende system med mindst mulig risiko for nedbrud og lang levetid.

Kontakten mellem TermoRens og Silentor blev skabt på en maritim messe i Spanien, og for danske Silentor var agenturet på det danske marked en oplagt mulighed.

- Vi er i forvejen en nichepræget virksomhed, der er kendetegnet ved en høj grad af rådgivning, planlægning og projektstyring i forbindelse med individuelt tilpassede løsninger på vores lyddæmpere. Det samme gælder løsningerne fra TermoRens, så samarbejdet ligger i helt naturlig forlængelse af vores kompetencer, siger Bjarke Rosendal, der er administrerende direktør i Silentor.

Han understreger samtidig et andet og ikke uvæsentligt aspekt ved udvidelsen af produktporteføljen i den nordjyske virksomhed, der har hjemme i Frederikshavn.

- Med den høje grad af specialisering og teknisk rådgivning, der kendetegner vores forretningsområde, har vi brug for at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Her er det ikke uvæsentligt, at vi med et nyt produkt på hylden kan tilbyde vores dygtige medarbejdere nye, faglige udfordringer, siger Bjarke Rosendal.

Se og hør mere på VVS’23

Silentor deltager på VVS’23, Danmarks største fagmesse for VVS-branchen, der afvikles i Odense fra den 24. til den 26. maj. Her bliver der rig lejlighed til at få uddybende information om de unikke løsninger fra TermoRens.

Fakta om TermoRens og LegioTerm

  • Den norske virksomhed TermoRens AS blev etableret i 1994 af VVS-ingeniør Thore Andreassen. Samme år blev rensevæsken TermoRens introduceret.
  • TermoRens er en miljøvenlig rensevæske, som fjerner alle typer af indvendig belægning og sikrer fuld effekt af alle former for vandbaserede rørsystemer og anlæg.
  • TermoRens består af et koncentrat, baseret på citronsyre og fosforsyre samt en enhibitor, som doseres ind i anlægget, hvor det blandes med vandet i forholdet 10/90 eller 20/80 procent.
  • I løbet af 24 timer nedbryder TermoRens alle former for belægning, herunder bakterier, rust, kalk, humus og andre organiske reststoffer.
  • Efter 24 timer skylles anlægget igennem, til man har den ønskede vandkvalitet.
  • LegioTerm er en metode til rensning af vand, baseret på anodisk oxidation, der fjerner biofilm og legionellabakterier i rørledninger og tanke.
  • Systemet kræver ingen tilsætning af klordioxid, kobber, sølv eller andre biocider.
  • LegioTerm består af et oxidationskammer, der monteres på det indgående rørsystem. Oxidationskammeret indeholder en række platinbelagte titaniumplader.
  • LegioTerm blev introduceret på det norske marked i 2019 og bruges typisk ved større byggerier og anlæg.
  • Den danske virksomhed Silentor A/S har eksklusivt fået det danske agentur på løsningerne fra TermoRens AS.

New Agent in Italy.

Welcome to our new Agent in Italy

SIRN S.R.l is a well-known and family owned Company. The company have more than 50 years in Business.

The company has always stood out for its drive towards innovation, quality and safety. The HQ is in Trieste and a local office in Genoa.

As an agent of foreign companies, SIRN was the first to introduce cathodic protection against corrosion and inert gas fire prevention systems in Italy.

Today it is the agent and distributor exclusively for Italy to some of the best-known companies in the world in the field of machinery and products for the nautical sector.

Silentor is exited about the cooperation agreement with Sirn S.R.L, and we are looking forward to the challenges ahead

Welcome to Silentor!

 


Svend Frederiksen is leaving the board at Silentor.

After more than 2 decades as a board member at Silentor, Professor Emeritus Svend Frederiksen has decided to withdraw from the board. We would therefore like to thank Svend for his enthusiastic and energetic work for Silentor. 

Not only as a board member but also as a highly skilled consultant giving advice in regards to many different technical issues, Svend has helped Silentor during many years. 

As son of the founder of Silentor, Professor Eyvind Frederiksen, Svend assisted his father back in the 1950s carrying out the first laboratory tests, when developing the Silentor silencer technology, as well as he among other things carried out noise measurements of exhaust noise from the old MZ locomotives.

Later Svend became a professor in District Heating at Lunds University in Sweden for many years, but also during these years Svend was always ready to assist Silentor both as regards research and development as in specific customer cases.

We hope that Svend will enjoy his retirement and still have time to a chat once in a while, when we meet challenging technical problems in the future. 


March 2019

New employee

Say hello to the newest member of the Silentor team.

Steen Mortensen is our new Sales Manager and we are glad to have him on board.

You can contact Steen here:

Steen Mortensen

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mobile: +45 93 39 45 45


April 2018.

Say hi to our new Silentor bird, who loves a nice and quiet ride on a ship with a Silentor Silencer.

We have made this Roll Up banner to be used in Exhibitions etc.


February 2018

New agent i Spain.

We are pleased to introduce our new agent in Spain,

Mr. Emilio Costoso (Wilmer Representaciones SA (Wiresa)

You can contact Mr. Emilio Costoso at:

Phone: + 34 616 932 931

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.wiresa.com


November 2017

Nye varer på lager.

 Vi har udvidet vores lagersortiment.

Vi lagerfører nu følgende, (fra dag til dag levering*):

• Lyddæmpere 1’’ – 7’’

• Kompensatorer 3’’ – 8’’

• Div. udstødningsophæng

• Eco Vent filtre

• Rain Caps

* Gælder ved levering hverdage i Danmark, dog ikke til ikke-brofaste øre.

Ring til os for at høre om størrelser og priser, på Tlf. 46 55 00 55 eller skriv på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Husk at vi kan levere kundetilpassede lyddæmpere indenfor 6-8 uger.

Kontakt os for uforpligtigende tilbud, som vi udarbejder indenfor 1-2 arbejdsdage.

Silentor er ekspert i udstødningsstøj, især lavfrekvent lyddæmpning,

og vi har stor succes med at levere kundetilpassede løsninger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

August 2017.

ISO 9001:2015 Certificate.

Silentor has this summer upgraded our ISO 9001:2008 Quality Management system
to the new version ISO 9001:2015 Management system.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summer 2017.

Spark Arrestor Certificate.

Our Spark arrestor certificate is now renewed by DNV-GL.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spring 2017.

Meet our new collegue.

Meet our new collegue Michael Skaarup, who started at Silentor on February 1st. as Area Sales Manager.
Michael is 49 years old and from Frederikshavn. We welcome him onboard in our team.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.01.2017

Another silencer ready for delivery.

Dimensions: DN 1300/52'', Length: 12,2 meters, diameter: 2,3 meters, Weight: 7000 kg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09.01.2017

Seagoing transportation.

Some of our silencers is going on quite a ride to get to the end destination.
Silentor can offer additional packing by wrapping in shrink plastic. This packing method is
fully useable for seagoing transportation, and can be offered to all sizes of silencers.


If you are interested in knowing more, please contact This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. or Tel: +45 46 55 00 55.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.12.2016.

Season Greetings.

We wish all our customers, partners and business associates a
Merry Christmas and a Happy New Year.
Thank you for the good co-operation in this past year.
 
Best wishes from
Silentor A/S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silentor Newsletter 16.11.2016.

Did you know, that Silentor often is arranging the transportation of silencers?

Silentor can help you with all kind of transportation - small and big silencers.

 

 

This truck full of silencers is going to a shipyard in Turkey.
There are silencers for 6 ships. Both for the main engine and the aux engine.

 

These 4 silencers are packed and ready for transport to a overseas journey.
All the silencers are packed on wooden frame, rust protected and wrapped in plastic.
The big silencer is a 72'' silencer, with following dimensions:
Lenght: 8.8 m. Diameter: 3.2 m. Weight: 10 ton.
The 3 "small" silencers are 24'', with following dimensions:
Lenght: 3.3 m. Diameter: 1.15 m. Weight: 760 kg/each.